Silver in World Championship 2017!

Dec 201702
Silver

Dramatisk VM sølv i Offshore

Pål Virik Nilsen hadde gullet i Verdensmesterskapet i Verdens største Offshore Klasse XCAT halveis ned i lommen før de to siste rundene i Dubai i helgen. Men sandefjordsgutten hadde maks uflaks.

Team Austalia med Pål som throttleman hadde beste rundetid på fredagens første omgang av kvalifiseringen eller Pole Position på fagsråket. Da teamet skulle inn på sin første runde i neste omgang så skjedde det fatale.

I over 100 knop skar båten inn i banen på sekundet og rollet kraftig rundt. Pål var i fin form etter det store sammenstøtet men makker Brett Luhrmann ble kjørt til sykehuset for en grundigere sjekk.

Grunnen til at båten krasjet «på egenhånd» var at et motorfeste brakk tvers av på den ene motoren. Dette resulterer i null styring og båten tverrer inn. – Jeg er glad for at det ikke var førerfeil men utrolig uflaks og kjedelig at det skjer når ting står som mest på spill i verdensmesterskapet sier Pål.

Leaset båt
Teamets båt ble så skadet at den ikke var kjørbar mer i helgen. Dermed spøkte det virkelig for sammendraget og en eventuell VM tittel. Håpet var på vei til å forsvinne da det faktisk kom et uventet tilbud fra et konkurrerende lag. «Lady Spain» teamet hadde lite å hente i VM sammendraget så de ga et tilbud om å lease ut båten de resterende to racene. Noe Pål`s team ikke kunne si nei til. Dermed ble den båten i all hast tilpasset Pål og Team Australia. Som om ikke det var nok så var Brett Luhrmann var fortsatt på sykehus så teamets reservesjåfør ble satt inn. Victory team likte ikke dette og la inn protest. Denne ble ikke tatt til følge fordi reglene sier at man kan skifte en båt i løpet av sesongen, men ikke tilbake.

Vanskelig oppgave

Fra fjortende og siste startspor i race en av to ble jobben hard og lang i en båt de satt i for første gang. Pål klarte å avansere opp til åttendeplass og berget ti verdifulle VM poeng. Dermed hadde Victory Team greid å komme seg forbi i sammendraget, men ledet bare med ett poeng. Kun et race sto igjen dagen etter, så det var fortsatt håp.

Drømmen brast

I sesongens siste og avgjørende race var Brett Luhrmann tilbake fra sykehus og klar ved Pål`s side. Men fortsatt i den lånte båten. Teamet hadde fått justert båten ytterligere i løpet av natten til det bedre.

I finaleracet skjer det fatale igjen. Et nytt motorfeste brekker i de kraftige bølgene. Men denne gangen gikk ikke båten rundt heldigvis. Uansett ble det brutt løp etter halvkjørt race.

Drømmen om VM-tittelen var borte. Sølvmedaljen var også høyst usikker en periode. Abu Dhabi teamet måtte nemlig bli dårligere enn nummer tre for at det skulle skje. De kom omsider inn som nummer fire og dermed var sølvmedaljen berget for Virik Nilsen.

– Vi er stolte av sølvmedaljen i denne veldig konkurransedyktige serien med mange store team. Men det er litt surt at vi ikke fikk tittelen i år siden vi var så nærme. Nå starter jobben for å heve oss et ekstra hakk, for jeg er super motivert til å ta tittelen i 2018 avslutter en glad og sliten Pål Virik Nilsen.


Latest blogs

 • Stresa next!

  Stresa Next
  07.Jun 2018
  Its great to get back to Stresa racing. Its my third time there competing.  I raced both Class-1 and XCAT there before. I love the circuit and the city. But most of all the special passion among the Italian fans and spectators! 
  Read more
 • Nice bike session today

  Bike session
  07.Jun 2018
  On top of Norway`s oldest cities Tønsberg.
  Read more
 • Course day

  Course day
  03.Jun 2018
  Today i am out with some people doing boat drive training with my Goldfish 28 with 2X400 Mercury engines. 
  Read more
 • Just before the start

  Going on
  06.Apr 2018
  You can feel the tense & adrenaline just before the start...
  Read more
 • Ready for Fujairah!

  Fujairah Race 1 2018
  05.Apr 2018
  Feels great to start another season. My 25th season in a row!
  Read more
More blog articles

Instagram

Next race

XCAT Italy GP, Stresa 6 - 8 july 2018

Follow me!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive