Mye dramatikk i Holmestrand

Jun 200424
Mye dramatikk i Holmestrand

Helgens NM runde i Holmestrand ble meget dramatisk for oss en vi hadde håpet. Vi ledet hele løpet med 1 minutt og 15 sekunder da flere ting skjedde.

På den tredje runden skulle alle ut på en lang bane. Dermed skulle båtene passere noen nye staker før de dro ut på den lange runden. Vi slet veldig med å finne disse stakene. Ulrik som navigerer fant ut at vi hadde kjørt for langt og eneste utveien var å snu. Da vi snudde kjørte vi rett på et skjær. Dette resulterte i at finnen på undervannshuset til båten fikk en kraftig skade, noe som svekket styringen på båten. Når de riktige stakene var rundet ledet vi med kun 35 sekunder.

Etter grunnstøtingen nærmet konkurrentene seg med stormskritt. Vi måtte kjempe maksimalt ute i den grove sjøen.

Jeg prøvde å holde roen, men det er lett å la seg rive med når plutselig de andre båtene hadde spist opp den overlegne ledelsen vi hadde. Vi traff en kjempebølge og hoppet ivertfall til personlig rekord i iengde. Da vi kom omsider ned for landing skar båten ned i neste bølge og vi dykket totalt under. Det bråstoppet i rundt 60 knop. I flere sekunder var vi helt under vann. Da vi kom opp igjen trodde jeg at båten var skadet. Det skulle vise seg og ikke være så ille. All honør til cockpiten. Hadde vi ikke hatt denne kunne vi nok ikke hatt fortsatt videre. Motoren gikk utrolig nok enda. Da ga jeg impulsivt gass og vi var i gang igjen. Et helikopter som fulgte løpet trodde nesten ikke sine egne øyne da vi fortsatte.

Med båten full av vann med lensepumpene på fortsatte vi og kunne "kjøre" inn til en meget skuffende 2.plass.

Nå er det arbeide med båten hele uken for å være klare til sesongavslutning for Norge i Tvedestrand på Lørdag. Dermed går turen ned til Italia i havnebyen Viarreggio for Europamesterskapet, 11 - 19 September. Dette blir vårt siste løp i sesongen. Vi satser alt for å få en verdig avslutning i år. En av hovedoppgavene fremover er å planlegge/forbedre navigasjonen. Det er kjedelig når slike ting skal hindre oss fra å vinne.


Instagram

Next race

Como 3D race, ITALY 15-16 october

Follow my training!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive