Mye dramatikk i Holmestrand

Jun 200424
Mye dramatikk i Holmestrand

Helgens NM runde i Holmestrand ble meget dramatisk for oss en vi hadde håpet. Vi ledet hele løpet med 1 minutt og 15 sekunder da flere ting skjedde.

På den tredje runden skulle alle ut på en lang bane. Dermed skulle båtene passere noen nye staker før de dro ut på den lange runden. Vi slet veldig med å finne disse stakene. Ulrik som navigerer fant ut at vi hadde kjørt for langt og eneste utveien var å snu. Da vi snudde kjørte vi rett på et skjær. Dette resulterte i at finnen på undervannshuset til båten fikk en kraftig skade, noe som svekket styringen på båten. Når de riktige stakene var rundet ledet vi med kun 35 sekunder.

Etter grunnstøtingen nærmet konkurrentene seg med stormskritt. Vi måtte kjempe maksimalt ute i den grove sjøen.

Jeg prøvde å holde roen, men det er lett å la seg rive med når plutselig de andre båtene hadde spist opp den overlegne ledelsen vi hadde. Vi traff en kjempebølge og hoppet ivertfall til personlig rekord i iengde. Da vi kom omsider ned for landing skar båten ned i neste bølge og vi dykket totalt under. Det bråstoppet i rundt 60 knop. I flere sekunder var vi helt under vann. Da vi kom opp igjen trodde jeg at båten var skadet. Det skulle vise seg og ikke være så ille. All honør til cockpiten. Hadde vi ikke hatt denne kunne vi nok ikke hatt fortsatt videre. Motoren gikk utrolig nok enda. Da ga jeg impulsivt gass og vi var i gang igjen. Et helikopter som fulgte løpet trodde nesten ikke sine egne øyne da vi fortsatte.

Med båten full av vann med lensepumpene på fortsatte vi og kunne "kjøre" inn til en meget skuffende 2.plass.

Nå er det arbeide med båten hele uken for å være klare til sesongavslutning for Norge i Tvedestrand på Lørdag. Dermed går turen ned til Italia i havnebyen Viarreggio for Europamesterskapet, 11 - 19 September. Dette blir vårt siste løp i sesongen. Vi satser alt for å få en verdig avslutning i år. En av hovedoppgavene fremover er å planlegge/forbedre navigasjonen. Det er kjedelig når slike ting skal hindre oss fra å vinne.


Latest blogs

 • Stresa next!

  Stresa Next
  07.Jun 2018
  Its great to get back to Stresa racing. Its my third time there competing.  I raced both Class-1 and XCAT there before. I love the circuit and the city. But most of all the special passion among the Italian fans and spectators! 
  Read more
 • Nice bike session today

  Bike session
  07.Jun 2018
  On top of Norway`s oldest cities Tønsberg.
  Read more
 • Course day

  Course day
  03.Jun 2018
  Today i am out with some people doing boat drive training with my Goldfish 28 with 2X400 Mercury engines. 
  Read more
 • Just before the start

  Going on
  06.Apr 2018
  You can feel the tense & adrenaline just before the start...
  Read more
 • Ready for Fujairah!

  Fujairah Race 1 2018
  05.Apr 2018
  Feels great to start another season. My 25th season in a row!
  Read more
More blog articles

Instagram

Next race

XCAT Italy GP, Stresa 6 - 8 july 2018

Follow me!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive