Mye dramatikk i Holmestrand

Jun 200424
Mye dramatikk i Holmestrand

Helgens NM runde i Holmestrand ble meget dramatisk for oss en vi hadde håpet. Vi ledet hele løpet med 1 minutt og 15 sekunder da flere ting skjedde.

På den tredje runden skulle alle ut på en lang bane. Dermed skulle båtene passere noen nye staker før de dro ut på den lange runden. Vi slet veldig med å finne disse stakene. Ulrik som navigerer fant ut at vi hadde kjørt for langt og eneste utveien var å snu. Da vi snudde kjørte vi rett på et skjær. Dette resulterte i at finnen på undervannshuset til båten fikk en kraftig skade, noe som svekket styringen på båten. Når de riktige stakene var rundet ledet vi med kun 35 sekunder.

Etter grunnstøtingen nærmet konkurrentene seg med stormskritt. Vi måtte kjempe maksimalt ute i den grove sjøen.

Jeg prøvde å holde roen, men det er lett å la seg rive med når plutselig de andre båtene hadde spist opp den overlegne ledelsen vi hadde. Vi traff en kjempebølge og hoppet ivertfall til personlig rekord i iengde. Da vi kom omsider ned for landing skar båten ned i neste bølge og vi dykket totalt under. Det bråstoppet i rundt 60 knop. I flere sekunder var vi helt under vann. Da vi kom opp igjen trodde jeg at båten var skadet. Det skulle vise seg og ikke være så ille. All honør til cockpiten. Hadde vi ikke hatt denne kunne vi nok ikke hatt fortsatt videre. Motoren gikk utrolig nok enda. Da ga jeg impulsivt gass og vi var i gang igjen. Et helikopter som fulgte løpet trodde nesten ikke sine egne øyne da vi fortsatte.

Med båten full av vann med lensepumpene på fortsatte vi og kunne "kjøre" inn til en meget skuffende 2.plass.

Nå er det arbeide med båten hele uken for å være klare til sesongavslutning for Norge i Tvedestrand på Lørdag. Dermed går turen ned til Italia i havnebyen Viarreggio for Europamesterskapet, 11 - 19 September. Dette blir vårt siste løp i sesongen. Vi satser alt for å få en verdig avslutning i år. En av hovedoppgavene fremover er å planlegge/forbedre navigasjonen. Det er kjedelig når slike ting skal hindre oss fra å vinne.


Latest blogs

 • EDOX photoshoot

  EDOX shoot
  07.Feb 2017
  Today i had a photoshot with one of my main partners, EDOX Swiss Watches. A very cool brand with many models catching the maritime lifestyle.
  Read more
 • Marcialonga done

  Winter training
  29.Jan 2017
  I am very happy with my performance this year. I got the time 3.29.26. Very happy to cut my time in almost half comparing to last year :-) 
  Read more
 • Marcialonga 2017

  Ready
  28.Jan 2017
  Once again i am ready for the highlight of the winter and my main training goal. The Marcialonga ski race in North Italy. 70K. Its crazy to see all the work that they put into it with no snow at all in the whole area!
  Read more
 • Ski training weekend

  Ski weekend
  13.Jan 2017
  A really nice and hard weekend with cross country skiing together with my training mates. This time we used the perfect tracks outside Lillehammer at Sjusjøen. Really nice conditions.
  Read more
 • Olympiatoppen test

  Training
  12.Jan 2017
  Today we had our first test for the year at the "Olympiatoppen" gym in Oslo. It went ok but room for improvements in some areas ;-) 
  Read more
More blog articles

Instagram

Next race

Calendar 2017 will soon be launched

Brett Luhrmann

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive