Grei Start på VM

May 200423
Grei Start på VM

Løpet i dag (Torsdag) ble en "stor" opptur for oss. Vi var med i teten og kjempet om 4.plassen.

Oss og to båter til (Giovanni Carpitella/Christian Rivolta ITA og Ilkka Landen/Jussi Myllymäki FIN) gikk utrolig likt og skilte max 20 meter på hverandre under hele den 85 nautiske mil lange banen. Båtene til de andre gikk kansje 2 knop fortere en vår. Derfor måtte vi vinne tid i svingene, noe vi gjorde. Jeg lurte Italieneren (som forøvrig kjører Offshore 1 til daglig) i flere svinger.

Pål Virik Nilsen

På den siste runden kom han forbi oss og jeg prøvde å ta han på inneren igjen. Med litt for stor fart inn i svingen skar båten min ned i vannet og gjorde en piruett på 360 grader. Heldigvis landet vi på rett kjøl. Vi mistet dermed all fart og finnen som lå rett bak smatt forbi. Dermed måtte jeg kjøre som en gal for å nå disse igjen. Vi nærmet oss veldig rundt den siste runden, men manglet ca 50 meter når målgang kom. Sven Bengtson fra Sverige som kom nærmere oss etter piruetten kjørte seg opp på siden av oss på det siste strekket og vi greide å vinne over han med kun 2 meter! Som om det ikke var nok så gikk båten tom for bensin kun 50 meter etter målgang. Vi regner ut hvor mye vi trenger på hvert løp for å spare vekt, men dette var ekstremt og kansje mye flaks. Endelig var marginene på vår side.

 

Vi ligger nå som nr 8 sammenlagt. En plass vi er "fornøyde" med. Vi blir mer og mer komfortabel med båten og vi spiser oss inn på teten. Det siste løpet i VM går på Lørdag kl 12 og vi håper da på litt mere sjø enn det det var i dag. Da er vi helt sikkert med helt i toppen....


Instagram

Next race

Como 3D race, ITALY 15-16 october

Follow my training!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive