The book "Helt Propell" – Speed joy on water for everybody!

Mar 201513
Helt Propell

Author's Pål Virik Nilsen, one of the world's most experienced boat racers. The book is about speed driving on water in excess of 35 knots. - To run a fast boat is the funniest thing I know, and I have dreamed of bringing out a book on how to roam both safety and speed the water for several years. After more than two years of work, the book is finally finished, and I have been fortunate to have with me the "Norwegian Safety association" Redningsselskapet as a partner, says Pal Virik Nilsen from Sandefjord.

Nilsen er tidligere verdensmester, og har deltatt i begge de to øverste klassene i båtsport, både Formel 1 (rundbane) og Class 1 (offshore).

Boken på 194 sider er rikt illustrert med bilder og illustrasjoner og vil bidra til å gi leseren trygghet og kunnskap, slik at man kan oppleve både svingenes G-krefter og sveveturer over bølgetopper, uten at du setter ditt eget eller andre liv i fare.

- Virik Nilsens interesse for båtsport er unik, og hans kunnskaper som hurtigbåtkjøring har utviklet seg parallelt med mulighetene til å ta roret i stadig større og raskere båter. At det er han som har forfattet denne boka er en av grunnene til at vi i Redningsselskapet ønsker at denne boka skal leses av så mange som mulig.

Vi må lære av de beste på området. Vi må lære av Pål, sier Frode Pedersen fra Redningsselskapet.
Det selges i dag flere og flere raske båter, men det er lite opplæring i bruk av planende båter. I denne boken har ekspertene uttalt seg om sikker kjøring på vannet.

I boken får leseren tips om alt man trenger å vite for å kjøre fort med båt, ispedd historier fra Pål Virik Nilsens egen karriere, tips om hvordan man begynner med båtracing og innspill fra Bjørn Rune Gjelsten (tidenes mestvinnende i offshore), Bård Eker (Hydrolift) og Pål Sollie (Goldfish).

Boken har offisiell lansering under messen Sjøen for Alle på Lillestrøm, fra den 18. til den 22. mars, og kan også kjøpes på nettsiden www.helt-propell.no

Pål Virik Nilsen skal også gjeste NRK-programmet Lindmo for å snakke mer om boka og båtkjøring lørdag den 28. mars.


Instagram

Next race

XCAT WORLD CHAMPIONSHIP DUBAI, UAE 30th Nov - 1th Dec 2018

Follow my training!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive