4th place in Dubai!

Nov 201521
4 th place

What a race! It had everything! Brett Luhrmann and Pal Virik Nilsen ended the Dubai GP on a fantastic 4th place. The teams best result ever! After a good start the guys could push in the big waves and gained many positions in the next laps. One lap to go they felt lost of power on one engine. It stopped. Because of fuel. Thankfully they managed to get it around the last lap on one engine to secure this great result!

In Norwegian

 

Fjerdeplass til Pål Virik Nilsen

Det ble en stor opptur for Sandefjordingen under lørdagens dramatiske race i Dubai. Store bølger og mye vind skapte utfordringer for både mannskap og båter.

Pål har nok en gang byttet team under årets XCAT offshore sesong. Han sitter fortsatt i en Australsk båt men denne gangen ”Team Australia Powerboat Team”. Han har også ny partner i båten, nemlig Brett Luhrmann fra Sydney.

Racet ble en gedigen opptur for det Australske laget som tidligere i år kun hadde niendeplass som beste resultat. Store bølger og vind satt fysiske krav til utstyr og utøvere. 15 runder som til sammen varer nesten en time ble en styrke prøve av de sjeldne.

 - Vi fikk en bra start sier en glad Pål Virik Nilsen. På første runden klarte vi å kjøre oss opp tre plasser. Ute i bølgene var det syke hopp og sprett. Jeg tror nok dette var noe av det heftigste jeg har kjørt noen gang i en Offshore båt. Når det var en runde igjen kjente jeg at den ene motoren mistet kraft. Jeg var redd den var ødelagt. Den stoppet og jeg fant ut at den var tom for bensin. Det skal egentlig ikke kunne skje.

Vi kjørte de siste hundre meterne på en motor. Heldigvis hadde vi noen sekunder til båtene bak så de klarte ikke å ta oss igjen før målgangen. Den andre motoren stoppet kun femti meter senere så at det var litt flaks for også i dette racet er helt sikkert avslutter Pål som gleder seg til slutten av denne uke.

 Da er det nemlig siste VM runden i XCAT klassen. Abu Dhabi står for tur onsdag, torsdag og fredag.


Instagram

Next race

Como 3D race, ITALY 15-16 october

Follow my training!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive