The book "Helt Propell"

Dec 201502
The book

Pål Virik Nilsen launched in 2015 the book "Helt Propell" on the Norwegian Boat show in Oslo. A book that deals with how to drive safer fast on the water for ordinary people but also expirence boat drivers. Lots of driving tips and trix, awareness and safety. The book is in Norwegian but might come in English soon.

Mer info eller Bestill boken her: www.helt-propell.no

 

 

Pål Virik Nilsen 

 

Forord

Jeg syntes at racerfart på vannet er det mest optimale. Opplevelsen er enda nærmere naturen enn det å kjøre motorsykkel, og jeg har prøvd det også. I båten har du direkte kontakt med naturkreftene. Det er nymotens maskiner som jobber i takt med bølger og knop. Du kan gange fartsfølelsen med to sammenlignet med å kjøre bil på veien. Mye av grunnen er at det er et underlag som alltid beveger seg. Bølger er som fingeravtrykk. Det er ingen som er like. Neste bølge kan være en overraskelse. Spennende. Det å kjenne G-kreftene i bølgene og svingene eller når båten flyr over store dønninger er som å kjøre motorsykkel på en crossbane.

Pål Virik Nilsen


Justere båten optimalt, for å få en perfekt balanse og rytme i kjøringen over hoppene som bølgene ofte blir til. Perfekt timing, inn mot svingene. Båten blir en del av kroppen og hver minste justering eller initiativ fra oss som pilot er utslagsgivende. Det er for meg båtglede. Særlig når det skjer under sikre omgivelser, og det bør det alltid gjøre. Det er først når du har elementer som kombinerer bølger og vind at det virkelig settes krav til deg som båtfører. Å føle at du kan utgjøre en forskjell med de verktøyene du har tilgjengelig. Gass, trim, ratt osv. Det er da jeg er i mitt ess. Vannet er noe eksotisk. Siden sommeren i Norge er så kort så priser vi kanskje sol og sommer høyere en de fleste andre her på jorden. Det er kanskje det som trigger? Det å gå hele vinteren og gleder deg til å få ut båten.

Fylle bensin, ta på slalombriller for å finne noen bølger rundt Svenner fyr slik du gjorde sist sommer. Du har gått glipp av noe hvis du fortsatt har til gode å runde femti knop eller mer. Har du prøvd så skjønner du garantert hva jeg mener. Det er det det handler om i denne boken. Å gjøre ting du elsker på vannet. Og noen ganger å finne grensen. Jeg håper det kan inspirere deg til å ville mestre hastighet på sjøen, samtidig som sikkerheten er i høysetet.

God tur!

Fra lanseringsstanden på Sjøen for alle messen 2015.

 Latest blogs

 • EDOX photoshoot

  EDOX shoot
  07.Feb 2017
  Today i had a photoshot with one of my main partners, EDOX Swiss Watches. A very cool brand with many models catching the maritime lifestyle.
  Read more
 • Marcialonga done

  Winter training
  29.Jan 2017
  I am very happy with my performance this year. I got the time 3.29.26. Very happy to cut my time in almost half comparing to last year :-) 
  Read more
 • Marcialonga 2017

  Ready
  28.Jan 2017
  Once again i am ready for the highlight of the winter and my main training goal. The Marcialonga ski race in North Italy. 70K. Its crazy to see all the work that they put into it with no snow at all in the whole area!
  Read more
 • Ski training weekend

  Ski weekend
  13.Jan 2017
  A really nice and hard weekend with cross country skiing together with my training mates. This time we used the perfect tracks outside Lillehammer at Sjusjøen. Really nice conditions.
  Read more
 • Olympiatoppen test

  Training
  12.Jan 2017
  Today we had our first test for the year at the "Olympiatoppen" gym in Oslo. It went ok but room for improvements in some areas ;-) 
  Read more
More blog articles

Instagram

Next race

Calendar 2017 will soon be launched

Brett Luhrmann

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive