The book "Helt Propell"

Dec 201502
The book

Pål Virik Nilsen launched in 2015 the book "Helt Propell" on the Norwegian Boat show in Oslo. A book that deals with how to drive safer fast on the water for ordinary people but also expirence boat drivers. Lots of driving tips and trix, awareness and safety. The book is in Norwegian but might come in English soon.

Mer info eller Bestill boken her: www.helt-propell.no

 

 

Pål Virik Nilsen 

 

Forord

Jeg syntes at racerfart på vannet er det mest optimale. Opplevelsen er enda nærmere naturen enn det å kjøre motorsykkel, og jeg har prøvd det også. I båten har du direkte kontakt med naturkreftene. Det er nymotens maskiner som jobber i takt med bølger og knop. Du kan gange fartsfølelsen med to sammenlignet med å kjøre bil på veien. Mye av grunnen er at det er et underlag som alltid beveger seg. Bølger er som fingeravtrykk. Det er ingen som er like. Neste bølge kan være en overraskelse. Spennende. Det å kjenne G-kreftene i bølgene og svingene eller når båten flyr over store dønninger er som å kjøre motorsykkel på en crossbane.

Pål Virik Nilsen


Justere båten optimalt, for å få en perfekt balanse og rytme i kjøringen over hoppene som bølgene ofte blir til. Perfekt timing, inn mot svingene. Båten blir en del av kroppen og hver minste justering eller initiativ fra oss som pilot er utslagsgivende. Det er for meg båtglede. Særlig når det skjer under sikre omgivelser, og det bør det alltid gjøre. Det er først når du har elementer som kombinerer bølger og vind at det virkelig settes krav til deg som båtfører. Å føle at du kan utgjøre en forskjell med de verktøyene du har tilgjengelig. Gass, trim, ratt osv. Det er da jeg er i mitt ess. Vannet er noe eksotisk. Siden sommeren i Norge er så kort så priser vi kanskje sol og sommer høyere en de fleste andre her på jorden. Det er kanskje det som trigger? Det å gå hele vinteren og gleder deg til å få ut båten.

Fylle bensin, ta på slalombriller for å finne noen bølger rundt Svenner fyr slik du gjorde sist sommer. Du har gått glipp av noe hvis du fortsatt har til gode å runde femti knop eller mer. Har du prøvd så skjønner du garantert hva jeg mener. Det er det det handler om i denne boken. Å gjøre ting du elsker på vannet. Og noen ganger å finne grensen. Jeg håper det kan inspirere deg til å ville mestre hastighet på sjøen, samtidig som sikkerheten er i høysetet.

God tur!

Fra lanseringsstanden på Sjøen for alle messen 2015.

 Instagram

Next race

XCAT WORLD CHAMPIONSHIP 2020 coming soon

Follow my training!

Image gallery

Gallery

Movies

Movies archive